Član Vienna insurance group

Saopštenje za javnost

VIENNA INSURANCE GROUP

Sa obimom premije od oko EUR 9 milijardi i oko 25,000 zaposlenika, Vienna Insurance Group (VIG) je jedna od vodećih osiguravajućih grupa u Austriji kao i Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE). Inovacije, bliski odnosi sa klijentima i naglasak na usluge klijentima stvaraju veoma kvalitetan portfolio proizvoda koji nudi atraktivna rješenja kako za segment životnih tako i za segment neživotnih osiguranja.

Jasno fokusirana strategija VIG-a na proširenje u CIE region omogućila mu je da od austrijskog osiguravajućeg društva postane međunarodna osiguravajuća grupa još u ranoj fazi. Danas, VIG predstavalja otprilike 50 osiguravajućih društava u 25 zemalja. VIG predstavlja finansijsku stabilnost, i nudi visok nivo sigurnosti svojim klijentima, akcionarima, partnerima i zaposlenicima. Jedan od ključnih razloga za ovo je konzervativna politika ulaganja. Ovo se odrazilo na njegov A+ rejting sa stabilnom perspektivom, što čini Vienna Insurance Group najbolje rangiranim društvom na ATX indeksu Bečke Berze. VIG je takođe uvršten na Berzu u Pragu od 2008. godine.
Pored ekonomskih faktora, Grupa takođe pridaje dosta važnosti socijalnim pitanjima i pomaže u stvaranju društva u kojem se isplati živjeti. Na ovaj način, Vienna Insurance Group ostaje dosljedan svom osnovnom cilju rasta uz orijentaciju na prave vrijednosti.

Glavno tržište: Austrija

Vienna Insurance Group je najveći osiguravač u Austriji, gdje drži sjajnu poziciju sa svojim društvima iz Grupe Wiener Städtische, Donau Versicherung i s Versicherung. Snaga pokazana na svom glavnom tržištu još od 1824 je jedan od razloga za uspješnu realizaciju VIG-ove strategije internacionalizacije.

Glavni igrač u CIE regionu

Vienna Insurance Group počeo je sa svojim proširenjem 1990, i postalo je jedno od prvih zapadnoevropskih osiguravajućih društava koji su se proširili na Centralnu i Istočnu Evropu. Danas je Grupa jedan od najvažnijih igrača u ovom regionu i u CIE regionu zarađuje više od 50% od ukupne premije Grupe. Društva iz Grupe i filijale se nalaze u sledećim zemljama u regionu: Albanija, Bjelorusija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Gruzija, Mađarska, Latvija, Litvanija, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina. VIG je takođe zastupljen i u Bosni i Hercegovini od 2011. godine. Zbog dosta godina iskustva i odličnog poznavanja tržišta u ovom regionu, kao i stručnosti u svim pitanjima osiguranja, VIG je optimalno pozicioniran da nastavi da ima koristi od budućeg rasta u standardu življenja u CIE regionu i od uz to povezane povećane potrebe za osiguranjem.
Vienna Insurance Group je takođe zastupljen u Njemačkoj, Lihtenštajnu i Italiji.

Dodatne informacije o Vienna Insurance Group su dostupne na www.vig.com ili u Godišnjem Izvještaju VIG Grupe.

Preuzmite VIENNA INSURANCE GROUP - SRB.DOC